Quinoový salát s pomerančem

Quinoový salát s pomerančem

Salát z quinoi se skvěle hodí jako superrychlá večeře, nebo si ho můžete připravit předem a druhý den máte v práci s obědem vystaráno!

Na 2 porce
Doba přípravy: 15 minut

2 hrnky uvařené quinoi
olivový olej
2 pomeranče
2 listy kadeřávku
½ granatového jablka
120 g měkkého kozího sýra
větší hrst opečených pekanových ořechů
sůl
Na ozdobu:
trošku kozího sýra, pár opečených pekanových ořechů a granátová zrníčka

1. Uvařenou quinou nasypu do větší mísy, zakápnu ji olivovým olejem a dochutím solí.
2. Pomeranče zbavím kůry i jemné bílé kůžičky a vykrájím z nich jednotlivé měsíčky, které přidám ke quinoe. Ze zbylé „kostry“ pomerančů vymačkám šťávu do mísy s quinoou.

3. Kadeřávek si nakrájím nadrobno a dám ho do menší misky. Zakápnu ho olivovým olejem, důkladně promnu mezi prsty a vhodím ke quinoe. Nakonec přisypu granátová zrníčka, větší díl kozího sýra a ořechů.

4. Salát rozdělím do misek a dozdobím ho granátovými zrníčky, opečenými ořechy a kozím sýrem

Quinoový salát s pomerančem

Quinoový salát s pomerančem

(Foto: Johana Pošová pro časopis Marianne)

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *